Wednesday, February 5, 2014

Elefantul African De Padure(Loxodonta cyclotis)

Elefantul african de padure cunoscut si sub numele stiintific Loxodonta cyclotis traieste in padurile din Africa Centrala si de Vest. Este mai mic decat elefantul african de savana, are urechile mai rotunjite, coltii mai drepti si pielea mai fina ceea ce-i permite sa se deplaseze mai usor prin padurile dese. Are cate cinci unghii la picioarele din fata si cate patru la cele din spate la fel ca elefantul indian, pe cand elefantul african de savana are cate patru unghii la picioarele din fata si cate trei la cele din spate.




Elefantul african de padure are o lungime de 3-4 metri si o greutate de la 1 la 3 tone. Considerata mai demult o subspecie a elefantului african de savana, a rezultat ca ce cele doua sunt specii total diferite.




Hrana este in cea mai mare parte formata din fructe, seminte, frunze, scoarta de copac, materiale erbacee.
Datorita elefantilor de padure exista unele specii de pomi fructiferi care se inmultesc cu ajutorul acestora. Ei mai au foarte mare nevoie si de saruri minerale, pe care le gasesc in poienile din padure sapand in pamant pentru a le extrage sau le mai gasesc in rauri sau paraie, bagandu-se in apa pana la corp sau fac inclusiv scufundari pentru a ajunge la sarurile minerale mult dorite, dar aceste locuri sunt un dezavantaj pentru ei, aici fiind in camp deschis iar branconierii profitand de situatie ca nu mai au ca impiediment padurea deasa pentru a-i vana.



Daca ti-a placut articolul lasa un cometariu..

Lasa un Comentariu