Cunoscut sub numele de Tigrul alb de Bengal , este o subspecie de tigru care se gaseste pe intregul continent indian. Desi tigrul alb are o istorie foarte mare, aceste animale sunt foarte rare. Astazi mai sunt doar cateva exemplare care se gasesc doar in unele circuri si gradini zoologice. Sansele de supravietuire in salbaticie sunt reduse din cauza dificultatii de reproducere asta fiind o problema controversata la tigri albi.
Tigrul alb are ochii albastri, blana alba, galbuie brazdata de dungi negre. Acestia nu sunt nici albinosi, nici o specie aparte pe cale de disparitie. De fapt, la originea lor sta tigrul bengalez. Deoarece e nevoie de doua gene recesive pentru obtinerea blanii albe, in conditii naturale, probabilitatea aparitiei unui astfel de exemplar ar fi de aproximativ una la 10 000 de nasteri.
Caracteristicile Tigrului Alb
Tigri albi ajung la maturitate in 2, 3 ani. Masculul ajunge la o greutate de 200 - 230 de kilograme si are o lungime maxima de 3 metri. Femela ajunge la o greutate de 130 - 170 de kilograme si are o lungime maxima de 2,5 metri. Tigri albi au dungi pe tot corpul, ele fiind ca niste amprente digitale, nici una nu seamana cu alta. Dungile nu se gasesc doar pe blana, ele fiind insa si o pigmentare a pielii. Tigri albi au o pata alba in spatele urechilor ceea ce da impresia a doi ochi care privesc de la spate.
Tigrul alb este de asemenea numit si tigrul indian. Tigrul alb este una din cele doua specii de felina carora le place apa. Pe timpul zilei dorm cate 16, 18 ore. Ajung la o viteza de 60 de kilometri pe ora si au o rezistenta foate slaba fata de alte feline, fapt din care dorm atatea ore pe zi.