Liliecii pot fi gasiti in toata lumea, mai putin in zonele arctice, in Antarctica si in cateva insule izolate din ocean. Liliecii mari si doar unele familii de liliac mai mic traiesc numai in emisfera estica, alte familii de lilieci mici in cea vestica iar restul intr-un numar foarte mic au raspandire globala.
Perioadele de gestatie la lilieci sunt foarte lungi, fiind cuprinse intre 44 de zile si 8 luni la diferite specii. Foarte putini nasc mai mult de un pui pe an, acestia fiind foarte mari la nastere cantarind de la 12 - 43% din greutatea mamei in comparatie cu aproximativ 8% dintr-e mamiferele de aceeasi marime care nu zboara si se maturizeaza incet. La inceput puii sunt neajutorati dar au gheare si dinti puternici cu care se agata de burta mamei. Puii sunt ingrijiti de catre mame intre 1 si 3 luni, timp in care invata sa zboare si sa se hraneasca. Ciclul reproductiv al majoritatii speciilor este asemanator cu al mamiferelor.
Liliecii insectivori sunt importanti pentru oameni avand un rol important pentru polenizarea plantelor si raspandirea semintelor. In unele reginuni din cauza marimii si numarului lor, liliecii mancatori de fructe pot fi daunatori pentru economie invadand livezile. Cel mai negativ efect al liliecilor fiind transmiterea de boli la animale in special, turbare.