Sunday, February 2, 2014

Furnicarul African (Aardvark)

Furnicarii cunoscuti si sub numele stiintific (Orycteropus afer)aardvark,earth hog,ant eater,ant bear sunt animale africane nocturne care traiesc in vizuini care ating si 6 m adancime sub pamant. Vizuinele sunt amplasate in apropierea unei surse de hrana cum ar fi furnici sau termite.

Furnicarul seamana in aparenta cu un porc.Are corpul robust cu o arcuire vizibila in spate acoperit cu par aspru.Membrele au o lungime moderata, picioarele din spate fiind mai lungi decat cele din fata.Picioarele din
fata au doar patru degete cel de-al cinci-lea find inexistent pe cand la picioarele din spate au toate cele cinci degete.Greutatea unui furnicar este de obicei intr-e 60 si 80 de kilograme cu o lungime a corpului care poate atinge si 2 metri luand in considerare si coada care are 60,70 de centimetri la exemplarele mature.

Furnicarii sunt animale teritoriale cu intervale de teren de la 2 pana la 5 kilometri patrati. In cautarea hranei sapa vizuini temporare pentru adapost impotriva caldurii soarelui, protejarea impotriva pradatorilor sau pentru odihna.

Furnicarii sunt animale solitare fiind vazuti in perechi doar pentru imperechere.Perioada de gestatie are o durata de 7 luni de zile iar perioada cea mai buna pentru nastere fiind lunile mai - iulie. Puii abia nascuti
cantaresc 1,2 kg,au urechile cazute si pielea plina de riduri iar dupa doua saptamani ridurile dispar iar urechile le pot tine in pozitie verticala. Dupa 5,6 saptamani puilor incepe sa le creasca parul si isi pot insoti mama in cautarea hranei. Dupa 9 saptamani puii incep sa manance termite si dupa 16 saptamani sunt intarcati. Dupa perioada de 6 luni de zile pui ajung la maturitatea de a-si sapa propriile vizuini dar de cele mai multe ori ei raman alaturi de mama lor pana la urmatorul sezon de imperechere.

Lasa un Comentariu